zondag 16 september 2007

Ik zal ze missen.....

mijn mama.

Morgen vertrekt ze voor 3 weken naar Spanje met een vriendin.
Geen taske koffie bij haar thuis nadat ik de kinderen heb weggebracht,geen dagelijkse babbel na mijn werk, geen beweging bij haar thuis....

Maar het is haar van harte gegund want ze kan een beetje vakantie best gebruiken.Altijd staat ze klaar voor ons en voor mijn zussen en broer, voor haar eigen zus, voor vrienden voor iedereen die ze kent.
Gelukkig is ze van de moderne kant en kan ze bellen met haar gsm of stuurt ze ons een smsje.

MAMA GENIET ERVAN EN KOM HEELHUIDS TERUG NAAR HUIS WANT VOOR EEUWIG KAN IK JE NOG NIET MISSEN!!!!!!

donderdag 13 september 2007

Hij kan het!!!!!

Zoals ik al geschreven heb in mijn vorige post kan Jelle fietsen zonder kleine zijwieltjes.
Zie maar:
Je moet wel je hoofd een beetje scheef houden want de foto's staan verkeerd, sorry hiervoor.




dinsdag 11 september 2007

Kinderrommelmarkt

Elk jaar is er in Tessenderlo een grote kinderrommelmarkt waar alleen kinderen hun afgedankt speelgoed mogen komen verkopen.
Vorig jaar zijn we de eerste keer eens gaan kijken en de kinderen hadden elk 5€ gekregen dat ze mochten spenderen aan speelgoed.Dus dit jaar gingen we ook eens kijken, alsof ze hier nog geen speelgoed genoeg hebben natuurlijk en wederom kregen ze elk een portemoneetje met kleingeld dat ze mochten spenderen.

Femke heeft haar een klein skatebord gekocht dat nog splinternieuw was, een ActionMan en een geweer van ActionMan.

Jelle was alleen maar geïnteresseerd in auto'tjes want hier heeft hij er niet veel van thuis(een 200tal)maar was toch redelijk kieskeurig.Uiteindelijk heeft hij enkele oldtimers gekocht.

Toen we nog verder wandelden viel mijn oog op een jongensfietsje dat daar stond aan de prijs van 8€,het was wel nog een beetje te groot maar volgend jaar is dit voor Jelle de ideale maat.Mijn schoonvader heeft het uiteindelijk gekocht voor 6€ en zo is Jelle een fietsje rijker geworden.

Toen we op weg waren naar de auto wilde hij er persé eens mee rijden.Dus Hans houdt het fietsje in evenwicht en Jelle begint te fietsen.Op zeker ogenblik laat Hans de fiets los en fietst Jelle,tegen ieders verwachtingen,alleen verder.Moet het gezegd dat ik enerzijds apetrots ben op mijn zoon maar anderszijds toch ook een beetje ongerust.Stel dat hij zijn evenwicht verliest, hij kan niet met zijn voetjes aan de grond, dan valt hij gegarandeerd een smak neer.Gelukkig is dit niet gebeurd.
Nu gaan we er wel voor zorgen dat hij eerst goed leert fietsen met zijn klein fietsje.

Foto's Vakantie Fréjus



dinsdag 4 september 2007

Vakantie Frankrijk

Zoals vermeld in de vorige post zijn we dus een weekje naar Zuid-Frankrijk geweest meer bepaald naar Fréjus.We hadden daar op een camping een huisje gehuurd.

Dus de nacht van vrijdag op zaterdag zijn we om 2u opgestaan en hebben we ons klaargemaakt, de auto volledig in orde en dan pas de kinderen uit hun bed gehaald.Het was dus 3.30u toen we echt vertrokken.We waren nog maar net voorbij Tienen of we reden al ik dikke mist.Hans was al een beetje slechtgezind aan het worden omdat we dat echt niet gedacht hadden dat het zo mistig zou geweest zijn.Zelfs toen we de autostrade opreden was het nog mistig en konden we niet sneller rijden dan 90km maar na enkele km begon de mist te verdwijnen en konden we toch sneller verder rijden.

Enkele keren tegen de kinderen moeten zeggen dat ze maar een beetje verder moesten slapen dan ging de tijd sneller voorbij.Na een uur zijn ze dan toch weer in slaap gevallen tot rond 7u en toen wilden ze niet meer slapen.
Gelukkig hadden we een dvd speler in de auto geïnstalleerd en waren ze rustig.

Elke keer als we stopten om even de benen te strekken of iets te eten vroeg Jelle of we er al waren want hij wilde kost wat kost gaan zwemmen.Het was dus een beetje een teleurstelling als we dan zeiden dat we nog een beetje moesten verder rijden.

Rond 17.45u reden we de parking op en konden we ons laten inschrijven.We konden dus niet vlug genoeg in ons huisje zijn want het eerste dat we moesten doen was gaan zwemmen met de kinderen.Tja belofte maakt schuld hé.En eigenlijk deed het wel deugd zo in een verfrissend zwembad kunnen gaan plonsen na een rit van 1130km.

De rest van de week hebben we prachtig weer gehad en hebben dus met volle teugen genoten van het leven "niets moet alles mag"

Maar zoals aan alle mooie dingen komt er aan de vakantie ook een einde.Vrijdagavond zijn we dan begonnen met inpakken en onze planning was om weer s'nachts te vertrekken zodat we dan de zaterdagavond thuis zouden komen.Maar ineens zegt Hans, we kunnen evengoed nu vertrekken en de ganse nacht doorrijden dan zijn we morgenvroeg thuis.We hebben dus de kinderen laten kiezen en die kozen dus voor nog die avond te vertrekken.

Om precies 22u zijn we dan vertrokken.De kinderen geïnstalleerd zodat ze deftig en veilig achteraan in de auto zaten maar toch een degelijke nachtrust konden hebben en de terugreis kon beginnen. Rond Lyon is Hans gestopt met rijden en hebben we van plaats gewisseld.Hans is direct in slaap gevallen en heeft toch wel een uur of 2 geslapen.Ikzelf had dus nog geen oog dichtgedaan, ik kan niet slapen in de auto.
Om 9.45u reden we hier thuis de oprit op.Het einde van de vakantie dus.

De zaterdag hadden we van Hans zijn familie nog een feest en daar zijn we dan in de namiddag naartoe gereden.Een grote verassing dus voor de oma en de opa want die hadden ons helemaal niet verwacht.

Uiteindelijk zijn we zaterdagavond doodop gaan slapen rond 22u, dwz dat ik meer dan 25u wakker ben gebleven want ik was de vrijdag opgestaan om 8.30u en had dus geen oog dichtgedaan in de auto op de terugweg.
Foto's volgen nog!!

ps: ik denk dat ik geflitst ben in Frankrijk dus ik kan me nog aan een gepeperde rekening verwachten vrees ik.Ik reed 105-110km waar ik maar 90 mocht doen.