woensdag 7 mei 2008

Tandartsbezoek

Een tandartsbezoek is voor Femke helemaal geen probleem meer.


Sinds haar 2 jaar gaan we 2keer per jaar naar de tandarts omdat ze toen eens op haar tanden is gevallen en haar melktanden helemaal terug in haar tandvlees zaten.


Haar voorste snijtanden zijn eerst eens ontzenuwd geweest, dan een melktand moeten laten trekken omdat de wortel van die melktand niet wilde resorberen.Ook zijn er enkele kiezen al eens behandeld omdat ze geen glazuurlaag hadden en nu vandaag zijn we voor een eerste raadpleging bij de orthodont geweest.





Nu is ze nog wel jong(7,5j) maar ik vond het toch wel tijd omdat haar voorste tanden dus heel ver naar voren staan en ze in rust haar mond niet kan dichtdoen. Er waren er wel die vonden dat dit nog veel te vroeg was maar de orthodont vond het net goed dat we nu al kwamen



Ze bijt met haar onderste snijtanden tegen haar verhemelte en ook omdat ze haar mond niet kan dichtdoen willen ze nu al beginnen met een behandeling.


Volgende maand moeten we terug en dan gaan ze foto's nemen, dia's en een afdruk van haar mond.Aan de hand daarvan gaan ze dan een behandeling opstarten.





Wel zullen we nog haar hoektanden(melktanden) moeten laten trekken want die wortels resorberen ook niet en haar defintieve hoektanden beginnen al scheef te trekken.Dit hebben ze kunnen zien op de foto die begin maart is genomen.





Het zal wel enkele jaartjes in beslag nemen maar we laten dit echt niet doen om het esthetische maar wel om het functionele.


Dit wordt nog vervolgd de komende maanden.





Zou ze dan eens kunnen eten zonder smossen of is dit gewoon de aard van het beestje?

maandag 5 mei 2008

foto's communie


D-day

Ja gisteren was het dus d-day voor Femke.
s'morgens op tijd opgestaan om de tafels nog van papier te voorzien en om daarna onder de douche te kunnen springen zodat we op tijd bij de kapper konden zijn.

Toen we terug thuis waren van de kapper was het tijd om Jelle om te kleden en onszelf natuurlijk niet te vergeten.Bij het naar boven gaan ben ik van een trede geschoven met als resultat een opgezwollen scheenbeen en een joekel van een blauwe plek, gelukkig niet veel erger.

Om 10u zijn we dan te voet vertrokken naar de kerk(1km verder) want we moesten Femke afzetten in de pastorie zodat de kinderen allemaal samen naar de kerk kwamen.
Na de mis terug naar huis gewandeld en halverwege heeft ze haar eerste cadeau gekregen, namelijk een fiets, die mijn broer(hare peter) dus voor haar had gekocht.Ze was er superblij mee want het was eentje volledig naar haar goesting.Dus zeker gene roze met bloemen maar een flashy blauwe.

S'middags hebben we dan pistoleeks en sandwiches gegeten en rond 15.30u werd de rest van de familie verwacht voor een lekkere bbq.Met dank aan Dirk die er een superlekker festijn van had gemaakt.

We hebben er allemaal met volle teugen van genoten.

vrijdag 2 mei 2008

Communie deel 3

Gisteren en vandaag het ganse huis gekuist.Wat een communie met een mens toch allemaal doet, zoals nu was het al héél lang geleden nog eens gekuist.

Sebiet nog het terras schuren en de groten ramen aan de buitenkant kuisen en dan kunnen we onder de carport de tafels gaan klaarzetten.

Voor de eerste keer sinds we hier wonen staat er geen speelgoed meer in de living, ik vraag me af hoe lang dit zo gaat blijven.Waarschijnlijk tot vanavond als Jelle zijn auto's weer naar hier sleurt. *zucht*

Morgen de tent nog zetten en met de kinderen naar de zwemles en dan kunnen we eventjes uitblazen zodat we er zondag toch nog iets of wat uitgerust uitzien.

En een van de volgende dagen post ik de foto's.