woensdag 7 mei 2008

Tandartsbezoek

Een tandartsbezoek is voor Femke helemaal geen probleem meer.


Sinds haar 2 jaar gaan we 2keer per jaar naar de tandarts omdat ze toen eens op haar tanden is gevallen en haar melktanden helemaal terug in haar tandvlees zaten.


Haar voorste snijtanden zijn eerst eens ontzenuwd geweest, dan een melktand moeten laten trekken omdat de wortel van die melktand niet wilde resorberen.Ook zijn er enkele kiezen al eens behandeld omdat ze geen glazuurlaag hadden en nu vandaag zijn we voor een eerste raadpleging bij de orthodont geweest.





Nu is ze nog wel jong(7,5j) maar ik vond het toch wel tijd omdat haar voorste tanden dus heel ver naar voren staan en ze in rust haar mond niet kan dichtdoen. Er waren er wel die vonden dat dit nog veel te vroeg was maar de orthodont vond het net goed dat we nu al kwamen



Ze bijt met haar onderste snijtanden tegen haar verhemelte en ook omdat ze haar mond niet kan dichtdoen willen ze nu al beginnen met een behandeling.


Volgende maand moeten we terug en dan gaan ze foto's nemen, dia's en een afdruk van haar mond.Aan de hand daarvan gaan ze dan een behandeling opstarten.





Wel zullen we nog haar hoektanden(melktanden) moeten laten trekken want die wortels resorberen ook niet en haar defintieve hoektanden beginnen al scheef te trekken.Dit hebben ze kunnen zien op de foto die begin maart is genomen.





Het zal wel enkele jaartjes in beslag nemen maar we laten dit echt niet doen om het esthetische maar wel om het functionele.


Dit wordt nog vervolgd de komende maanden.





Zou ze dan eens kunnen eten zonder smossen of is dit gewoon de aard van het beestje?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Amaai das ook nie niks!

Frank zei

Mijn zoontje van net 2 jaar is gevallen en heeft zijn beide voortanden helemaal in het tandvlees terecht gekomen. De tandarts bezocht en we moeten over 6 weken foto's laten maken omdat de kans groot is dat zijn definitieve tanden hierdoor beschadigd zijn. Heeft u nog tips of ervaringen die u wilt delen?

Muis zei

@ Frank, geduld hebben, zijn tanden zullen wel terug uitkomen en men kan pas zien of de definitieve tanden geraakt zijn als die er door zijn. Verder geen tips en zeker laten opvolgen door een tandarts