vrijdag 27 juni 2008

Tandartsbezoek 2

Vorige week ben ik met Femke terug naar de orthodont geweest.
Men heeft een heleboel foto's genomen en nadien een afdruk van haar tanden.
Nu gaan ze een gipsen afdruk van haar tanden maken en aan de hand van alle gegevens die ze hebben gaan ze dan beslissen welke behandeling voor haar het beste gaat zijn.
Aangezien ik nooit een beugel heb moeten dragen wist ik echt niet wat er allemaal moet gebeuren.
Binnenkort gaan ze me dan bellen en dan stellen ze de behandeling voor.Daarna krijgen we papieren voor het ziekenfonds want die moeten dat goedkeuren en dan pas maken ze een beugel.Dat zal ongeveer in september zijn.
Vermoedelijk wordt het een binnenbeugel die ze dan minstens 14u per dag zal moeten dragen, van na school tot de morgen erna.
Bij haar is het zo dat ze haar onderkin gaan moeten stimuleren omdat ze te ver naar achteren staat en dan gaan haar bovenste snijtanden niet meer de indruk geven van te ver naar voren te staan.
Hoelang dit allemaal gaat duren weten ze niet maar enkele jaren orthodontie zitten er wel in.
Wordt ongetwijfeld vervolgd....

Het einde van het schoojaar......

is er en dan is er voor Femke ook weer een rapport.
Woensdagavond zijn we dan naar het oudercontact geweest en hebben we haar rapport al eens mogen inkijken.
Met een percentage van 92,6% behoort ze tot de top 5 van de klas.Voor taal apart scoorde ze meer dan 96% en voor wiskunde was het bijna 88%.Het is dus heel duidelijk dat ze niet graag wiskunde doet.Ze doet dan ook geen moeite om haar bewerkingen volledig af te werken maar op haar toets van maal- en deeltafels scoorde ze dan weer zeer hoog. 1foutje op 100 oefeningen en dit in niet meer dan 5minuten. Ik denk dat zij beter scoort onder tijdsdruk.


Voor Jelle hadden we maandagavond oudercontact en dat is dan weer heel andere koek.Als jongste van de klas is hij wel diegene die de klas regelmatig op stelten kan zetten, is haantje de voorste, roepen, lopen wanneer het niet mag...... en zo verder. Wel was zijn concentratie er gevoelig op vooruit gegaan en werkt hij zijn werkjes nu volledig af wat hij in het begin van het jaar niet deed.Daaraan zag ze dat hij bij de jongste behoorde maar hij heeft de rest bijgebeend. Toch iets positief .....
Gelukkig is hij geen stoute maar meer een deugeniet, hij doet altijd dingen die op dat moment niet mogen van de juf. Ze vertelde dat ze op sommige dagen echt blij was als het 4u was. En zo zitten er 6 van die kadees in de klas. Dat is een echt kliekje die allemaal aan elkaar gewaagd zijn en allemaal van het einde van het jaar. Benieuwd wat het volgend jaar in de derde kleuterklas gaat geven.

maandag 16 juni 2008

Mijne zoon....

is toch wel een charelke.
Daarstraks had hij niet beter gevonden dan zijn tepels met rood bij te kleuren.
Kwestie van meer kleur aan zijn leven te geven zekers.
Man man man waar gaat dat eindigen?

zondag 15 juni 2008

Weeral eventjes geleden....

dat ik nog eens een berichtje geschreven heb.Shame on me.

Wat is er zo allemaal gebeurd de laatste tijd?
Niet veel speciaal eigenlijk.

De kinderen worden groter en kunnen beter samenspelen en in de wijk zijn er verschillende van hun leeftijd waar ze ook veel mee spelen.Gelukkig is er hier geen druk verkeer en kunnen ze naar hartelust op straat fietsen.Jelle voelt zich zelfzekerder en fietst er dus op los, aangereden komen en dan slippen is het liefste dat hij doet.Hans heeft er al een nieuwe achterband moeten opzetten omdat hij helemaal stuk geslipt was.

Femke heeft nu enkele grote toetsen voor het laatste rapport.Groot noemen ze dat dan,ik heb er al enkele gezien en tot nu toe noemt ze elke toets keigemakkelijk.Als ze zo blijft verder doen de volgende jaren dan is ze zeer goed bezig.

Mijn zus die vorig jaar borstkanker heeft gekregen heeft vorige week een borstcorrectie laten doen.Die is op de goede weg en voelt zich stukken beter.

Mijn schoonzus is zwanger en tot nu toe loopt alles prima.Ze is nu iets meer dan halverwege en de grote echo op 20w heeft aangetoond dat er met dit kindje niets mis is.Iedereen superblij want ze hebben dus al 2keer pech gehad.In oktober word ik dus voor de eerste keer meter.