dinsdag 27 november 2007

oudercontact 21november

Het eerste individuele oudercontact van Femke is dus geweest.

Haar percentage lag zelfs nog een ietsiepietsie hoger dan ik uitgerekend had, ze scoorde meer dan 96% voor taal en iets meer dan 95%voor rekenen.Dus een heel goede prestatie voor een tweede leerjaar.
De juf vertelde me zelfs dat ze aan Femke had gevraagd of ze in 1Oen spaarde voor haar rapport.

Alles was dus zeer positief maar toch heb ik ergens schrik dat ze gaat problemen krijgen later. Nu krijgen ze dikwijls als huistaak mee dat ze moeten lezen maar aangezien ze reeds het hoogste avi-niveau heeft gehaald is dit voor haar geen uitdaging meer.

Nu hebben we met de juf afgesproken dat ze haar gaat extra werk meegeven zodat ze toch een manier leert ontwikkelen om iets te moeten leren.

Gisteren had ze dit dus voor de eerste keer bij en we zijn samen ongeveer 45' bezig geweest voor taal.Ze schrok zelf dat de tijd zo vlug vooruit ging en dat het toch leuk was.Hopelijk zet die positieve trend verder naargelangde oefeningen moeilijker gaan worden.Vandaag zal het rekenen worden.We zullen wel zien.

maandag 26 november 2007

ziek opnieuw

Wederom ben ik eens geveld door ziekte.Gelukkig zat er deze keer geen ziekenhuisopname in.

Woensdag ben ik een ganse dag gaan werken en was er niets maar s'avonds begon het stilletjesaan op te komen.Ik kreeg hoofdpijn en keelpijn en ik ben dan maar om 22u,wat voor mij zeer vroeg is, gaan slapen na het nemen van een Dafalgan.Donderdagmorgen toen ik moest opstaan om de kinderen en mezelf klaar te maken voelde ik me een echt wrak.Ik had het gevoel dat ik de ganse nacht niet had kunnen slapen omdat ik kou had en toch warm aanvoelde.Koorts genomen en ik wist dat die hoog ging zijn:39° wat dus veel is als je pas uit je bed komt.Dan maar mijn mama wakker gebeld met de vraag of ze de kinderen naar school wilde brengen wat ik kon echt niet.

De dokter gebeld voor een afspraak en een uurtje later mocht ik gaan.Mijn ma is dan maar met mij naar de dokter gereden want ik zou misschien wel accidenten hebben gedaan.Verdict bij de dokter:zware keelontsteking.

De ganse dag heb ik in de zetel gelegen en heb zo een beetje een gevecht moeten leveren om de koorts naar beneden te krijgen maar keer op keer overwon de koorts.Ik heb zelfs de pc niet opgezet gehad en dan moet ik al wel echt ziek zijn om die dicht te laten.

Vrijdag nog een ganse dag in de zetel doorgebracht maar stilaan kreeg ik de koorts dan toch onderdrukt.
Waar ik donderdag koortspieken heb gehad van 39.9° kwam ik vrijdag nog maar aan maximum 38.8°wat natuurlijk nog veel te veel was maar het ging de goede weg op.

Zaterdag was de koorts dan eindelijk onder de 38° en kon ik toch terug al een beetje mijn hoofd rechthouden.En omdat de kinderen gelukkig terechtkonden bij mijn schoonouders en ze daar mochten blijven slapen hebben we dan in de voormiddag er snel gebruik van gemaakt om enkele broodnodige boodschappen te gaan doen waar de kinderen helemaal niet mochten bijzijn en dit allemaal voor de goedheilige man die in het land is een beetje werk te ontnemen want alles kan hij toch niet op zulke korte tijd doen.

Gisteren dan nog naar een verjaardagsontbijt geweest van mijn schoonzus maar de dafalgan moet toch nog af en toe een beetje werk verichten.

Tegen dat ik er volledig bovenop ben moet ik weer 2dagen gaan werken, dus donderdag en vrijdag.

maandag 19 november 2007

Splitsen BHV

Dat is toch poepsimpel:
BRUS-SEL
HAL-LE
VIL-VOOR-DE

Ik ben er zeker van dat mijn dochter dit ook kan.

zondag 18 november 2007

17 november

Ja gisteren was het dus weer zover, zowel Hans als ik zijn weer een jaartje ouder geworden.

S'morgens zijn we verrast door Femke die voor ons de tafel had gedekt en eindelijk mochten we dan haar rapport zien.Dat had ze vrijdag gekregen en ze wilde het niet laten zien want het moest een cadeautje worden voor onze verjaardag. En amaai wat een cadeau, ze had 95,8% en doet het dus zeer goed.Ikke echt fier natuurlijk,wat had je anders gedacht.

Hans had voor mij een digitale fotokader gekocht en ik had voor hem niets *bloos,bloos* maar dat is eigenlijk een beetje zijn eigen schuld.We hadden gezegd dat we met het geld dat we krijgen een dvd recorder gingen kopen, dus ik had me er niet op voorzien om iets te kopen voor hem.
Hij heeft me gezegd dat hij graag een fleece vest heeft dat hij vrijdag gezien had in een Quadshop en ik was dan maar in Tienen naar een motowinkel gereden maar helaas die hadden zulke dingen niet.Hij heeft dit dus van mij nog tegoed.

Gisterenavond dan bezoek gekregen van mijn familie en vandaag komt Hans zijn familie langs, we hebben geen plaats genoeg om iedereen tegelijkertijd te ontvangen, daarvoor zijn onze beide families een beetje te groot.

Vanmorgen was Femke ook weer geweldig;Op een bepaald moment zegt ze "papa is nu 38 jaar en mama is er 72" Aaaarh ik ben op één nacht zomaar eventjes 30jaar ouder geworden.Ze had zich eigenlijk een beetje vergist, een lapsus dus.Gelukkig maar.

dinsdag 13 november 2007

Exceem

In juli heb ik in het ziekenhuis gelegen met een infectie aan mijn been, dat hebben jullie allemaal kunnen volgen.
Nu in september had ik last van,uitslag achter mijn oren en in mijn haar en dat jeukt verschrikkelijk.Eerst dacht ik dat het een vervolg was van schimmel dat nog in mijn lichaam zat.De dokter had mij een zalf voorgeschreven maar die bleek niet te helpen.Dus moest ik naar een dermatologe om me te laten testen op allergieën.Maar die testen wezen uit dat ik geen allergieën heb maar meer iets exceem achtigs.Dus moest ik zalf smeren maar tot op heden heb ik nog altijd uitslag achter mijn oren en in mijn haar en dat blijft dus maar jeuken.Ik heb het gevoel dat ik in het zak ben gezet door de dermatologe omdat ze me, in mijn ogen, niet echt heeft geholpen.
Misschien toch maar eens naar een andere dermatologe gaan? Ik zal wel zien.....

Bloggen

Op een forum waar ik al een tijdje actief ben zitten er nog enkele bloggers.Allemaal mensen die beter uit hun geschreven woorden komen dan ik ooit zal kunnen.Ik ben meer iemand van het gesproken type, ik kan het beter uitleggen dan het te schrijven.

Ik zal de volgende tijd eens wat meer mijn best proberen te doen om het op te schrijven.

maandag 12 november 2007

steun eens een goed doel

http://freerice.com/index.php

Heel simpel en het kost je enkel wat tijd.

zondag 11 november 2007

cinema deel 2

Wederom zijn we naar de cinema geweest maar dit keer wel met de kinderen en dan ook een film op hun maat.Gelukkig voor ons duurde hij maar net iets meer dan een uurtje en voor Jelle was dit ook lang genoeg.Hij heeft geen zittend gat en dan is een uur stilzitten voor hem héél lang.



donderdag 8 november 2007

cinema vervolg

Blijkbaar heb ik vergeten te zeggen naar welke film we geweest zijn, dus bij deze:

zaterdag 3 november 2007

Cinema

Gisteren waren de kinderen op logement bij oma en opa en hebben wij eens kunnen profiteren van een rustige dag.
We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens naar Ikea te gaan wat blijkbaar de helft van de bevolking ook gedacht had want het was er superdruk.Jelle heeft nu ook een nieuw bed, hij sliep in een bed dat nog van mijn zus haar zonen geweest was.Ik vond dat het nu wel stilaan tijd werd voor een eigen groot bed, eentje waar hij dus nog jaren kan in slapen.
We zijn daar ook iets gaan eten, geen gezeur rond ons oren en eens warm eten ipv afgekoelde dingen.Hans wist niet goed waar hij het had en stelde dan maar voor om naar de cinema te gaan s'avonds.Nog zo'n ding dat al meer dan 7jaar geleden was.Het was al geleden van voor de geboorte van Femke dat we nog eens onder ons tweetjes een filmpje hadden meegepikt.
We hebben dus genoten en besloten dat dit voor herhaling vatbaar is.Hopelijk duurt het weer geen 7jaar eer ik hem nog eens mee naar de cinema krijg.