woensdag 27 juni 2007

Bezoek vanuit Tahiti


Sinds 2weken is mijn vriendin in Belgiƫ op vakantie.Het was geleden van met Nieuwjaar dat we elkaar nog hadden gezien en de kinderen waren ook blij dat ze Sara en Roos terugzagen.

Oudercontacten

Traditiegetrouw zijn er op elk einde van een schooljaar de oudercontacten en elke keer gaan we er samen naartoe want Hans is toch ook altijd benieuwd hoe de kinderen zijn op school.
Gisteren was het voor Jelle dat we mochten gaan.Het was het eerste contact met deze juf omdat hij in februari pas doorgeschoven is naar het eerste kleuterklasje.Volgens zijn juf kan hij alles wat een kind in de eerste kleuterklas moet kunnen maar hij werkt wel enorm traag.Alles rondom hem is interessanter dan tekeningetjes kleuren en als hij helemaal geen zin heeft om te knutselen dan maakt hij zich er nog vlugger vanaf.Spelen met blokken en auto's draagt steeds zijn voorkeur.Dan pas realiseerde ik me dat hij thuis eigenlijk nooit knutselt, zelfs niet als Femke aan het kleuren is wat die eigenlijk ook niet veel doet.Mijn kinderen zijn dus niet creatief aangelegd.

Vandaag was het dan Femke haar beurt en het eerste leerjaar zit er voor haar dus op.Ze heeft heel goed gewerkt dit jaar.Leesniveau 8 gehaald en reeds aan het oefenen op niveau 9.Wiskunde ook heel goed, zelfs beter dan ik had gedacht want ze vindt niets leuk aan rekenen en maakt zich er dan ook vlug vanaf.Ze zit in de top 10 van de klas wetende dat de percentages van die kinderen dikwijls maar verschillen met 1/10e van een procent.

Mag het gezegd dat ik trots ben op mijn kinderen?

zaterdag 23 juni 2007

Wat een dag...

is het vandaag geworden.
De dag was nochtans goed begonnen en deze middag gingen we dan met de kinderen naar de laatste zwemles voor de grote vakantie.Na die les had mijn mama mij gevraagd om met haar naar de winkel te gaan want ze had een nieuw wasmachine nodig.
We konden er dus van profiteren om eens in Tienen rond te lopen want het is er kermis en in een deel van de stad is het ook braderie.
Eens de Mexx winkel binnengelopen voor enkele t-shirts voor Femke want het overgrote deel in haar kast begint klein te worden.Toen ik bij Torffs aan het kijken was voor een paar teenslippers want ik had verschrikkelijke pijn aan mijn klein teentjes kreeg ik telefoon van mijn zus.
Bleek dat haar man, samen met hun buurman, een ongeluk had gehad.Maar met die auto moest hij zijn zoon met vriendin en haar ouders gaan halen in Zaventem want die kwamen terug van vakantie.Daarom vroeg ze me of ik hen wilde gaan halen(heb een monovolume)zodat zij naar haar man kon gaan.
Oke geen probleem maar we gingen toch eerst maar eens naar Boutersem rijden naar de plaats van het ongeval.Toen ik dus op weg was is er een ziekenwagen met loeiende sirenes voor ons gereden,mama trok al lijkbleek weg en ik haar maar aanmanen om kalm te blijven terwijl ik zelf al de moeite van de wereld moest doen om rustig te blijven.
Het was dus een ziekenwagen die extra was opgeroepen om mijn schoonbroer te komen halen want hij kloeg enorm van pijn aan zijn ribben en men had hem ook al een halskraag aangedaan.

Om een lang verhaal kort te maken, mijn neef en vriendin met haar ouders zijn veilig en wel opgehaald door mij, mijn schoonbroer heeft gekneusde ribben en de wagen van de buurman is perte totale.
Ik heb wel geen nieuwe teenslippers(geld uitgespaard hihi) maar heb wel een grote blaar op mijn kleine teentjes(en die zijn dus echt wel klein)
Hopelijk morgen een iets rustigere dag.

vrijdag 15 juni 2007

Genezen

Jelle is dus genezen en weer naar school.Gelukkig maar want hij heeft hier bijna de ziel uit zijn lijfje gehoest en van eten kwam er ook niet veel terecht.Ik zal hem eens moeten wegen want ik denk dat hij zelfs een beetje afgevallen is.Het werd tijd dat hij kon teruggaan naar school want ik kreeg hier thuis niet veel gedaan.
Vandaag ben ik er dan maar ingevlogen en heb de ganse bendeden onder handen genomen.Morgen zal ik me dan nog eens boven bezighouden en het is weer netjes voor enkele dagen.
Ik heb toch wel een beetje genoten dat we nog eens onder ons tweetjes alleen thuis waren want nu hij ook naar school gaat komt dat er niet echt meer van.Ik ben er zeker van dat hij ook genoten heeft en hij kon eens tv kijken naar dingen die meer voor zijn leeftijd zijn dan al die tekenfilms die zijn zus graag ziet.Elke keer er iets begon dat hij in lange tijd niet meer gezien had zag je hem glunderen en was hij supergeconcentreerd aan het kijken.
Langs de ene kant hoop ik dat hij niet meer ziek wordt maar aan de andere kant ben ik toch eens graag met hem alleen thuis.

maandag 11 juni 2007

Jelle, deel 2

Vanmorgen is mijn kleine jongen opgestaan met koorts.De vorige dagen kreeg hij een opstoot tijdens de dag maar nu vamorgen stond hij op en hij gloeide reeds van hoge koorts.Direct de dokter gebeld voor een afspraak en om 11u mochten we gaan.
Resultaat: een bronchitis
Waarschijnlijk zal hij nog enkele dagen koorts maken en dan zou het moeten beteren.Gelukkig geen antibiotica maar wel hoestsiroop met codeƮne en een siroop om te ontzwellen zodat de slijmpjes gemakkelijker wegkunnen.
Normaal moest ik vandaag en morgen werken maar de dokter heeft me familiaal verlof gegeven want ik laat mijn kind liever niet bij iemand anders als hij ziek is.Deze week moet hij dan maar thuisblijven van school en nu maar hopen dat de zus niet ziek wordt want zij heeft nog enkele toetsen te doen voor haar eindrapport.

zaterdag 9 juni 2007

Jelle

Vannacht rond 3.30u begon Jelle te wenen,dus Hans uit zijn bed(jaja ik blijf altijd liggen). Komt hij met Jelle in onze kamer, het ventje gloeide van de koorts.Hij moest ook hoesten, zo een droge hoest en het leek er zelfs een beetje op dat zijn keeltje helemaal dicht zat, net alsof hij de valse kroep had.Direct een portie Junifen gegeven en hem laten drinken.Na een tijdje is hij dan tussen ons in in slaap gevallen en is pas vanmorgen rond 10.30u wakker geworden.Buiten nog een beetje hoesten is hij helemaal genezen.Ongelooflijk maar waar.Ik hoop nu wel dat hij voor de rest van de dag ook genezen blijft anders zullen we toch maar een bezoekje moeten brengen aan de dokter van wacht.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

maandag 4 juni 2007

schoolfeest



Zaterdag was het schoolfeest en het was een musical die ging over de wereld van kleur.Elke klas had een eigen kleur en de klas van Jelle zag het leven door een roze bril,Femke was een feestbeest in het oranje.
De school had gevraagd om een witte t-shirt mee te geven zodat ze deze dan konden verven in de kleur die hun klasje moest hebben.Ik had direct zo'n gedacht van ojee Jelle moet roze dragen maar eigenlijk was hij er prachtig mee.
Gelukkig was het goed weer, want door plaatsgebrek moet het allemaal doorgaan op de speelplaats, en dus konden de toeschouwers genieten van de musical in het zonnetje.Met tranen in de ogen heb ik foto's genomen, gelukkig had ik mijn zonnebril op.

vrijdag 1 juni 2007

Foto's



create your own slideshow