vrijdag 29 augustus 2008

Tandartsbezoek 3

Zoals ik in mijn vorige post al gezegd heb gingen ze me bellen om een afspraak vast te leggen waar ze dan de resultaten gingen voorleggen van al de testen en afdrukken die ze van Femke haar tanden hebben gemaakt.
Wel toen we de vorige keer er waren sprak die assistente van een binnenbeugel maar wat blijkt nu, ze gaan er nog mee wachten want ze vinden haar toch nog te jong. Begrijpen wie begrijpen kan, wisten ze dit in mei al niet toen we er de eerste keer waren?

Nu moet Femke oefeningen doen met haar onderlip om te proberen om haar boventanden zelf al een beetje terug naar achter te dringen of op zijn minst vermijden dat ze nog verder naar voren zouden komen te staan.Drie keer per dag 10' oefenen,boy o boy niet gemakkelijk voor een luie meid zoals de mijne. Maar tot nu toe heeft ze al elke dag geoefend maar we moeten er zelf nog een beetje achter zitten.
Ook moet ze proberen om gewoon tijdens de dag haar mond dicht te houden, dus gewoon de lippen op elkaar.Maar wat voor ons de gewoonste zaak van de wereld is is voor haar niet zo simpel.Dus nu werken we met een herkenningsteken dat haar er elke keer moet laten aan herinneren. Ze heeft hiervoor de Italiaanse vlag gekozen(waarom is mij een raadsel) en nu heb ik er op enkele strategische plaatsen hier thuis opgehangen.En nog moeten we haar er soms aan herinneren dat ze dit moet doen.

Binnen 2 maand terug op controle en ze blijven de andere tanden ook opvolgen, zoals haar (melk)hoektanden waarvan de wortels niet resorberen, en haar kiezen waar er geen glazuur opzit(kaasmolaren)

Het zal dus nog 6maand tot een jaar duren voor ze met een beugel gaan beginnen.Nog een van de redenen dat ze nu niet starten is dat de behandeling dan veel te lang gaat duren en ze het echt beu gaat worden met de angst dat alles dan voor niets is geweest.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Geen opmerkingen: